Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Aardappel in de schil met kwark

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 kilo vers geoogste aardappelen, ongeveer even groot
1 theelepel karwijzaad
250 gram magere kwark

melk
peper en zout
2 uien, fijngesneden
2 eetlepels olie

borsteltje
pannelappen
vergiet
garde of mixer
3 schaaltjes

 

Bereiding(30 minuten, 1 uur wachten)
Zoek aardappelen die ongeveer even groot zijn bij elkaar (liefst aan de kleine kant).
Borstel de aardappelen in stromend water goed schoon
Niet schillen of snijden.
Doe ze in een pan met water, zout en de helft van het karwijzaad.
Zet ze op het vuur en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten, giet ze af in de vergiet.
Doe ze weer terug in de pan en laat ze nog 5 minuten uitdampen.
Klop de kwark met een garde of mixer glad.
Roer er zo veel melk door dat het mengsel zo dik is als vla.
Strooi er peper en zout over en roer het goed door.
Doe de kwark over in een kommetje.
Maak in het midden een kuiltje (dit kuitlje vul je later) en zet het kommetje een uurtje in de koekkast
In de koelkast wordt het stijf.
Meng de gehakte uien met de olie en de rest van het karwijzaad.
Vul hiermee het kuiltje in de kwark op en bestrooi alles met nog een paar snufjes peper.
Zet het schaaltje kwark op tafel.
Doe in een apart schaaltje zout en in een andere de aardappelen.
Ieder prikt aan tafel een aardappel aan de vork. De schil mag er af maar dat hoeft niet.
Doop je aardappel in het zout en in de kwark en smullen maar.

 

Ga naar boven