Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Bieslookboter

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

200 gram roomboter
8 eetlepels fijngesneden of geknipte bieslook
2 eetlepels citroensap

zout
peper

schaar
schaaltje
vork

 

Bereiding (10 minuten )
Leg de boter een paar uur buiten de koelkast om zacht te laten worden.
Geruik verse bieslook in héél kleine stukjes. (Van een paar millimeter.)
Meng de boter en de bieslook goed door elkaar met de vork. (Prakken)
Doe het citroensap erbij met een snufje zout en peper.
Roer nog een keer goed met de vork.

 

Ga naar boven