Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Courgettebloemen gebakken

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

8 courgettebloemen
60 gram zongedroogde
tomaten met olie
half bolletje

mozzarella
eetlepel olie
1 lente ui
peper en zout

snijplankje
keukenmesje
theelepel
kleine koekenpan
plastic spatel

 

Bereiding (20 minuten)
Snij de stelen van de mannelijke bloemen.
De stelen van de vrouwelijke bloemen zijn dikker, glad en zonder haartjes.
Snij de tomaat en de mozzarella in stukjes van een halve centimeter.
Snij de lente ui ook in heel kleine stukje.
Roer deze ingrediënten door elkaar.
Doe er een snufje zout en een snufje peper over.
Doe een eetlepel olie in de koekenpan
Vraag iemand om te helpen om de bloemen open te houden.
Schep met het theelepeltje de bloemen halfvol met het mengsel.
Leg elke bloem meteen in de pan.

Laat de bloemen 3 minuten bakken.
Draai de bloemen voorzichtig om met de spatel en laat ze weer 3 minuten bakken.

Leg ze met de spatel meteen op de borden.

 

Ga naar boven