Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Gado gado simplo

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

taugé

pindakaas

ketjap

zout

beetje citroensap

grote pan

kleine steelpan
 

vergiet of schuimspaan

houten lepel

Bereiding (15 minuten)

Vul een grote pan met een liter water en een theelepel zout.
Zet de pan op het vuur en wacht tot het water kookt.

Pak het kleine pannetje met een steel.
Doe daarin twee grote lepels pindakaas, een klein beetje water, een eetlepel ketjap en een theelepel citroensap.
Zet het pannetje op het vuur, en blijf roeren tot je pindasaus hebt.
Als het te dik wordt, doe je er een scheutje water bij. En misschien nog
wel een scheutje. Gan net zo lang door met koken en roeren en water toevoegen tot je een lekkere smeuïge saus hebt.
Als je van pittig houdt, doe je er een halve theelepel sambal bij.
Zet het pannetje op een heel klein vuurtje of doe er een vlamverdeler of
warmhoudplaatje onder.

Als het water in de grote pan kookt, doe je er de taugé in.
Tel tot 20. De taugé moet warm worden, maar nog wel knapperig blijven.

Schep de taugé met een schuimspaan in een schaal, of giet het eerst af in een vergiet.
Giet de pindasaus er over. Klaar!

 

Ga naar boven