Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
Voor de vulling: |
Voor het beslag: |
2 schalen |
|
Bereiding (langer dan 1 uur)
Zo maak je het beslag:
Doe de bloem en zout in een schaal en maak hier een kuiltje in.
Meng het warme (uit de kraan) water met olijfolie en giet in het kuiltje.
Klop er met de garde een glad beslag van en laat dit een uur staan.
Zo maak je de vulling voor de bloemen:
Snij de rucola in stukjes van een centimeter.
Meng met een vork de mozzarella en geitenkaas samen met de rucola.
Roer er de olijfolie en wat zout en peper goed te mengen.
Was eerst je handen:
Vul met je vingers of een klein lepeltje de bloemen met het kaasmengsel en doe de bloemblaadjes een beetje dicht.
Leg de eierscheider op een kopje en breek de twee eieren erboven.
Maak het beslag af door de eiwitten te kloppen en door het beslag te roeren.
Rol de bloemen door het beslag en frituur dit in olijfolie in een wok of in de frituurpan.
Laat de bloemen pruttelen tot ze mooi lichtbruin zijn.