Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Gegratineerde schorseneren

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 kg schorseneren
sap van 1/2 citroen of scheutje azijn
150 ml slagroom

75 g geraspte belegen (boeren)kaas

borstel
dunschiller
lage, rechthoekige ovenschaal
pan

oven
vergiet
maatbeker

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. (Er zit dus nog niets in de oven.)
Boen de schorseneren schoon met een borstel onder stromend water. Schil ze met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken ter lengte van je ovenschaal.
Leg de geschilde schorseneren meteen in de ovenschaal met water met het citroensap tot het schillen klaar is.
Kook dan de schorseneren in een laagje van 2 centimeter water met zout in de pan in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Spoel de ovenschaal schoon.
Giet de schorseneren af, laat ze goed uitlekken in de vergiet en leg ze in de ovenschaal.
Meng de slagroom met de kaas, zout en (versgemalen) peper naar smaak in de maatbeker.
Schenk het room-kaasmengsel over de schorseneren en gratineer ze in de voorverwarmde oven 15-20 min., tot de kaas is gesmolten en bruin begint te worden.
(Gratineren = met een korstje bruin laten worden.)

 

Ga naar boven