Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Gesuikerde violenbloemen

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

violenbloemen
1 ei
zeer fijne (poeder)suiker
 

 

aluminiumfolie,
eischeider
kwastje
kopje
garde of vork

 

Bereiding ( 15 minuten)
Neem mooie, net geopende bloemen.

Leg de eischeider op het kopje.
Breek het ei in de eischeider en vang het eiwit op in het kopje. Het eigeel wordt niet gebruikt.
Klop met een garde het eiwit los. (Ongeveer twee minuten kloppen.)
Bestrijk de bloemen aan beide kanten met een kwastje met losgeklopt eiwit.
Overdek ze daarna met zeer fijne suiker. Bestrijk ze nog een keer met eiwit en bestrooi ze nog eens met suiker.

Leg ze op een vel aluminium folie en laat ze in de zon drogen.
Je kunt ze ook in een lauwe oven met de klep open drogen.

Draai de bloemen af en toe om.

 

Ga naar boven