Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Gevulde patisson*

*Niet vegetarisch

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

4 kleine patissons
2 fijngesneden sjalotten
1 geplet knoflookteentje
1 eetlepel olijfolie
1 trostomaat in blokjes
1 eetlepel gemengde tuinkruiden

peper
zout
1/2 l groentenbouillon
blokjes tomaat
schijfjes courgette

keukenmesje
theelepeltje
koekenpan of wok
ovenschaal
oven

 

Bereiding (30-60 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 C.
Snij het kapje af van de patissons en hol ze uit met een lepeltje.
Laat ze omgekeerd uitlekken.
Snij het vruchtvlees in stukjes.
Roerbak in de koekenpan het vruchtvlees met het gehakt, de sjalotten, knoflook en de olijfolie tot het gehakt rul is.
Voeg er 1 trostomaat in blokjes aan toe, de tuinkruiden, en wat peper en zout. vul de patissons met het mengsel. zet ze in een ovenschaal op een bedje van blokjes tomaat en schijfjes courgette. Giet er de bouillon bij en zet het 20 min. in een voorverwarmde oven van 200 C.

 

Ga naar boven