Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Knolselderijpuree

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 grote knolselderij
zout
1 appel
1 bekertje slagroom (125 ml)

2 eetlepels boter
peper
mespunt kaneel

staafmixer
snijplank
keukenmes
keukenmesje

pan
pannenlappen
steelpannetje
houten lepel

Bereiding (30 minuten)

Maak de knolselderij schoon: Snij schijven van 1 cm dik, schil ze, was ze en snij ze in blokjes. Doe ongeveer 2 centimeter water in de pan, kook met een beetje zout de blokjes in 15 minuten gaar en giet ze daarna af.
Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in blokjes.
Breng in het steelpannetje de slagroom aan de kook, doe de appelblokjes erbij en laat ze zacht laten worden; blijf steeds roeren!
Meng appelroom en boter door de knolselderij en klop alles met staafmixer tot een romige puree. Breng het op smaak met zout, peper en kaneel

 

Ga naar boven