Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Kolokythokeftedes – courgettekoekjes (Grieks)

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 courgette
1 pakje feta (150 gram)
1 ui
1 eetlepel fijngesneden verse munt
1 ei

theekopje meel
paneermeel
zout en peper
olie of boter

rasp
keukenmesje
snijplank
schaal
koekenpan
 

 

Bereiding (40 – 50 minuten)
Rasp de courgette grof. Schil de ui en snij die in heel kleine stukjes.
Alles kan in de schaal.
Verkruimel de feta en voeg bij de geraspte courgette en ui.

Doe alle andere ingrediënten erbij, maar het paneermeel en de olie of boter niet.
Handen wassen.
Kneed alles goed door elkaar met je hand.
Maak koekjes van het courgettemengsel. (doorsnede van ongeveer 5 centimeter)
Rol ze door het paneermeel en bak ze in de koekenpan met een beetje boter of de olie.
De koekjes zijn op zijn lekkerst als je ze 20 a 30 minuten zachtjes laat bakken.

 

Ga naar boven