Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Kruidenboter

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

half pakje roomboter
1 sjalotje
2 grote tenen knoflook of 4 kleintjes

5 bieslookblaadje
3 peterselieblaadjes
zout
(1GOUDSBLOEM)
(1 ROOS)
 

keukenmesje
snijplank
schaar

knoflookpers
soepkom of schaaltje
vork

Bereiding (15 minuten)
Leg de boter een uurtje voor je begint uit de koelkast.
Schil de knoflook en de sjalot.
Was de bladeren van de peterselie.
Maak een propje van de blaadjes en knip de bladeren in hele kleine stukjes (twee millimeter). De stengels gebruik je niet.
Pers de knoflooktenen uit boven de soepkom.
Snij het sjalotje in hele kleine stukjes. (van twee millimeter)

Prak en roer met een vork alle kruiden goed door de boter.

Proef de kruidenboter. Is het goed?
Misschien moet er nog een snufje zout bij.
Een snufje is wat tussen je wijsvinger en duim kunt vasthouden.
 

DOE EENS GEK: Knip blaadjes van een goudsbloem of een roos boven de boter fijn en roer het erdoor.
 

 

Ga naar boven