Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Pasta met courgettebloemen

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

300 g lintpasta of tagliatelle
2 courgettes
12 courgettebloemen
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenblokjes (250 gram)

extra vergine olijfolie
zout
zwarte peper
eetlepel peterselie

keukenmesje
snijplank
koekenpan
pan

blikopener
schaal
vergiet
schaar

Bereiding (10-20 minuten)
Schil en snij knoflook in schijfjes en bak ze in een de koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Laat ze niet zwart worden.
Snij de courgettes in zeer dunne schijfjes en bak deze mee met knoflook totdat ze knapperig zijn.
Snij de courgettebloemen in 5 of 6 reepjes (bewaar een paar voor de garnering) en doe ze er bij.
Open het blikje tomaten en doe het erbij.
Laat alles nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Kook de pasta in een pan half vol met water. (Kijk op de verpakking hoe lang het moet koken.)
Doe er en eetlepel zout bij.
Giet de pasta af door de vergiet.
Doe de pasta en de saus in een schaal en meng het door elkaar.
Knip de peterselie boven de schaal in kleine stukjes en leg de laatste reepjes courgettebloemen erop.

 

Ga naar boven