Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Pastinaak en olijfolie

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

300 gram pastinaak
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels zeezout
1/2 eetlepel citroensap

 

snijplank
keukenmesje
dunschiller
schaal

houten lepel
magnetron
plastic folie

Bereiding (25 minuten)
Schil de pastinaak met een dunschiller en snij ze in de lengte reepjes.
Roer ze in de schaal om met de lepel met de olie en het zout.
Druppel er 1 à 2 eetlepels water over.
Doe de folie over de schaal en zet hem in de magnetron.
Laat de pastinaak gaar worden in 3 tot 4 minuten op 750 Watt.
Laat de schaal nog 5 minuten in de magnetron staan.
Bedruppel de pastinaak met wat citroensap.
Lekker met aardappel-kaasgratin en een groene salade.

 

Ga naar boven