Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Patisson in groentesaus

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 grote patisson (20 cm doorsnede)
of 1 kleintje per persoon
mix voor groentesaus (Honig, Knorr)

 

keukenmesje
snijplank
2 pannen
vergiet
schaal

 

Bereiding (10 – 20 minuten)
Schil de patisson, verwijder de zaadjes en snij alles in blokjes van een centimeter groot.
Kook de blokjes in water in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet het kookvocht door het vergiet in het tweede pannetje en doe de patissonblokjes in het schaaltje.
Gebruik het kookvocht om de groentenmix te maken (kijk op de verpakking hoe dat moet).
Schenk dit over de blokjes patisson.

 

Ga naar boven