Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Romige wortelen

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

halve liter room
500 gram wortelen
nootmuskaat
zout

 

keukenmesje
maatbeker of plastic kom
snijplank
rasp
schaal

 

Bereiding (15 minuten)
Meng de room met een beetje zout en klop ze tot een stijve slagroom in de maatbeker.
Schrap de wortelen was ze en rasp ze.
Meng de geklopte room met de geraspte wortelen in de schaal.
Strooi er een beetje nootmuskaat over.

In plaats van raspen kun je de worteltjes ook in kleine stukjes snijden (3 cm lang) en 10 minuten koken.

 

Ga naar boven