Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Sambal

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

10 spaanse pepers
zout
3 eetlepels zonnebloemolie
of olijfolie

 

snijplank
keukenmesje
soepkom

magnetron
‘blender’ of keukenmachine
houten lepel
 

Bereiding (25 minuten)
Snij het groene steeltje van de pepers.
Snij de pepers in de lengte open en haal de pitjes eruit.
Snij de pepers zoveel mogelijk in de lengte in. Zorg dat de repen nog aan elkaar blijven zitten.
Hoe kleiner je de peper snijdt, hoe beter.
Snij de repen in kleine stukjes van 2 millimeter.
Doe de peperstukjes in de blender.
Giet de olie erbij. DEKSEL EROP
Zet de machine aan. En HOUD EEN HAND OP HET DEKSEL.
Na 10 seconden is het een mooi prutje.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Schuif met de lepel de sambal in de soepkom.
Zet die 10 seconden in de magnetron.
De sambal is nu dubbel heet.
Doe er een snufje zout bij en nog even roeren.

 

Ga naar boven