Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Sambal gorengboontje

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

3 kleingesneden sjalotten
halve theelepel sambal oelek
halve theelepel peper
1 eetlepel olie
400 gram gaargekookte sperziebonen

1 theelepel bruine suiker
halve beker melk
1 eetlepel azijn
zout

koekenpan
keukenmesje
snijplank
houten lepel

 


Bereiding (25 minuten)
Snij de boontjes doormidden.
Bak de sjalotten, sambal en de peper zachtjes in de olie.
Doe, zodra de sjalotten bruin worden, de boontjes, de bruine suiker, het zout en de melk erbij.
Laat alles zachtjes (zet het vuur laag) koken tot het vocht verdampt is.
Voeg azijn toe.
Lekker bij rijst gerechten.

 

Ga naar boven