Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Tuinbonen Italiaans

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

500 gepelde tuinbonen
(= ongeveer 1,5 kg ongepeld)
1 ui
2 tenen knoflook

4 eetlepels olijfolie
zout en peper
1 theelepel suiker
200 ml water
theelepel dille

snijplankje
keukenmesje
knoflookpers
koekenpan of
hapjespan met deksel

maatbeker
houten lepel
bord

Bereiding: (20-25 minuten)
Schil de ui en snij die in kleine stukjes.
Schil de knoflooktenen.
Pel de tuinbonen.
Doe de olijfolie in de pan en laat het een minuut heet worden.
Doe de ui erbij.
Pers de knoflook boven de pan (met de knoflookpers).
Peuter met een mesje de knoflook pers leeg.
Laat het 3 minuten bakken.
Doe de tuinbonen, zout, suiker en de witte peper in de pan.
Roer het goed door elkaar met de houten lepel.
Doe het water in de maatbeker en daarna in de pan.
Wacht tot het water kookt.
Draai het vuur laag en laat het 15 minuten koken met de deksel er op.
Haal pan van het vuur en maak hem leeg boven het bord.
 

Ga naar boven