Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Tuinboon met aardappel

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

500 tuinbonen
(= ongeveer 1,5 kg ongepeld)
500 gram aardappels
1 grote ui
2 eetlepels olijfolie
2 laurierblaadjes
1 theelepel rozemarijn
2 theelepel tijm

2 theelepel Maggi
of 10 maggiplant bladeren
(heel kleine geknipt)
300 milliliter water
nootmuskaat
zout

snijplankje
dunschiller
keukenmesje
grote koekenpan
houten lepel
maatbeker

 

Bereiding: (20-25 minuten)
Schil de aardappel en spoel ze schoon met water.
Schil de aardappel en spoel ze schoon met water.
Snij de aardappel in blokjes zo klein als het topje van je pink.
Schil de ui en snij die in kleine stukjes.
Pel de tuinbonen.
Doe de olijfolie in de koekenpan en laat het een minuut heet worden.
Doe de ui en de aardappel in de pan.
Laat alles 10 minuten bakken.
Roer elke 2 minuten met de houten lepel.
Doe alle kruiden in de pan.
Doe het water in de maatbeker en giet het in de pan.
Wacht tot het water kookt.
Draai het vuur laag.
Laat het nog 15 minuten zachtjes koken.
Schil de aardappel en spoel ze schoon met water.
Snij de aardappel in blokjes zo klein als het topje van je pink.
Schil de ui en snij die in kleine stukjes.
Pel de tuinbonen.
Doe de olijfolie in de koekenpan en laat het een minuut heet worden.
Doe de ui en de aardappel in de pan.
Laat alles 10 minuten bakken.
Roer elke 2 minuten met de houten lepel.
Doe alle kruiden in de pan.
Doe het water in de maatbeker en giet het in de pan.
Wacht tot het water kookt.
Draai het vuur laag.
Laat het nog 15 minuten zachtjes koken.
 

Ga naar boven