Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Andijvie

(Cichoruim endivia, Composietenfamilie)

WIST JE DIT
Vooral de Nederlanders en de Fransen eten andijvie. Als je de plant niet opeet maar laat groeien, komen er mooie blauwe bloemen in de andijvieplant.

SUPERGEZOND
Vooral in de buitenste, groene bladeren zitten veel mineralen en vitamine A en C .

IS FAMILIE VAN
Andijvie is familie van witlof.

HOE MAAK JE HET KLAAR
Andijvie kan je rauw of gekookt eten. Andijviestampot maak je door rauwe, fijngesneden andijvie door aardappelpuree te roeren. Probeer ook eens fijngesneden rauwe andijvie bij een broodje shoarma, in plaats van sla.

 

 

Ga naar boven