Gewokte andijvie

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
(olijfolie mag ook)
2 kroppen andijvie

zout en peper
1 bekertje Crème Fraîche (125 ml)
1 theelepel mosterd

snijplank
broodmes
theelepel
vergiet
 

wok (diepe pan)
houten lepel

Bereiding (20 - 30 minuten)
Als er nog veel schooltuingrond aan je andijvie zit moet je het eerst schoon spoelen.Breek de bladeren van de krop en houd ze onder de waterkraan.
Leg een flinke bos bladeren op de snijplank.
Snij reepjes van ongeveer 1 centimeterbreed met het broodmes.
Spoel alles nog eens goed schoon in de vergiet.
Laat zoveel mogelijk water uitlekken. Goed schudden.
Snij de ui en de knoflookteentjes en snij ze in kleine stukjes.
Doe de olie in de wok de olie en laat het 20 seconden heet worden.
Doe er de ui en knoflook bij.
Roer een paar keer met de houten lepel.
Laat het 3 minuten bakken.
Doe dan de andijvie erbij en laat het 5 minuten bakken.
Roer elke minuut.
Doe dan de Crème Fraîche en de mosterd erbij.
Goed roeren.
Doe er een snufje zout en peper bij.
Laat alles goed warm worden. (10 minuten)
 

Ga naar boven