Gewokte boerenkool met tomaat en pijnboompitten

 

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
800 gram boerenkool
2 gepelde tomaten uit blik

theelepel oregano
50 gram pijnboompitten
zout

wokpan
snijplank
keukenmesje
knoflookpers
broodmes

vergiet
houten lepel
kleine koekenpan

Bereiding (20-30 minuten)
Schil de knoflook tenen.
Snij de tomaten in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Probeer al het vocht op te vangen.
Was onder de waterkraan de boerenkoolbladeren.
Snij de boerenkool op de plank met het grote mes zo klein mogelijk. Stukjes van een halve centimeter.
Spoel de boerenkool nog een keer schoon in het vergiet.
Schud of klop op de rand van het aanrecht zoveel mogelijk water uit het vergiet.
Doe de olie in de wok en pers de knoflooktenen boven de pan. Peuter met het mesje de knoflookpers leeg.
Laat de knoflook 2 minuten bakken.
Doe er dan de boerenkool bij
Bak dit 5 minuten op hoog vuur en roer elke minuut met de houten lepel.
Draai het vuur laag en doe de tomaat erbij.
Doe er een beetje zout en de oregano bij.
Laat het op een laag vuurtje 15 minuten pruttelen.
Roer elke 3 à 4 minuten met de houten lepel.

Doe de pijnboompitten in een de kleine koekenpan zonder olie of boter.
Wacht een minuut of iets langer tot ze bruin worden.
Roer de pitten een keer door. Zo wordt de onderkant ook een beetje bruin.
Blijf er wel bijstaan want ze kunnen zo zwart worden en verbranden.
Strooi ze over de boerenkool.

 

Ga naar boven