Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
500 gramvisfilet (kabeljauw of koolvis) |
100 milliliter zure room |
keukenpapier |
keukenmesje |
Bereiding(40 - 50 minuten )
Verwarm de over voor op 200 °C.
Spoel de vis af onder de koude stromende kraan, en dep hem droog met keukenpapier.
Klop citroensap met olie, zout, peper en mosterd tot een dressing (dat is een soort papje).
De courgettes hoef je niet te schillen.
Snij driekwart van de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken.
Snij de rest van de courgette in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.
Leg de courgette plakken naast elkaar in een platte ovenschaal.
Schep met de lepel de helft van de dressing op de courgette en verdeel het.
Leg de vis er op en verdeel hierop de rest van de dressing.
Roer in een kom de zure room, courgette blokjes, 50 gramgeraspte kaas en wat zout en peper door elkaar.
Giet het mengsel over de vis.
Strooi de resterende kaas en de bieslook erover en laat het gerecht in circa 12-15 minuten gaar en goudbruin worden in de oven.