Courgettesoep

Nodig

 

Keukenspullen

 

2 courgettes (± 25 cm)
1 aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
theelepel bieslook
2 cm. verse gember

klontje boter
1 eetlepel olijfolie
2 bouillonblokjes
1 liter water
scheutje room of koffiemelk

soeppan
koekenpan
keukenmesje

snijplank
houten lepel
garde


Bereiding (30 - 40 minuten )
Doe het water in een soeppan en verkruimel de bouillonblokjes.
Zorg dat dit gaat koken.
Snij de ui en de knoflook in kleine plakjes.
Snij de courgettes in kleine blokjes.
Schil het stukje gember en snij het fijn.
Smelt de boter in een koekenpan en doe dan de olijfolie erbij.
Doe alle groenten bij elkaar in de koekenpan en laat deze 20 minuten op een laag pitje bakken.
Doe de bouillon en de groenten bij elkaar in de soeppan en laat het alles nog 10 minuten pruttelen.
Giet de scheut room erbij.
Met de garde roer je alles nog een keer goed door elkaar.
Zo wordt het een lekker dikke soep.
Dien de soep op met wat fijngeknipte bieslook.

 

Ga naar boven