Courgette zoetzuur

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 kg courgettes.
2 grote uien
50 gram zout
100 ml azijn
350 gram suiker

1 bos selderij grof gesneden
3 thee lepels kurkumapoeder
3 theelepels mosterdzaad
3 schone (uitgekookte) jampotten

keukenmesje
snijplank
vergiet
pan

keukenpapier of theedoek
lepel
schuimspaan
 

Bereiding (40 minuten en 10 uur wachttijd )
Snij de (afgespoelde) courgette in dunne (minder dan 5 millimeter dikke) schijven, snij grote schijven in 4 stukken.
Snij de (geschilde) uien in dunne ringen en snij de ringen doormidden.
Doe de courgettes en uien in de vergiet.
Strooi het zout er over en laat het na goed roeren 2 uur staan.
Kook de azijn en andere ingrediënten 5 minuten door.
Spoel (na 2 uur) de courgette en ui af in de vergiet en de ze droog met keukenpapier.

Schep ze door het azijnmengsel en laat het tot de volgende dag staan. Kook de volgende dag alles 5 minuten door.

Doe met de schuimspaan de groentes in de potjes.
Laat het vocht in de pan nog 10 minuten koken en doe het er bij.

 

Ga naar boven