Knolselderij

(Apium graveolens rapaceum, Schermbloemenfamilie)

WIST JE DIT
De Egyptenaren en de Grieken gebruikten al selderij. Pas van rond 1550 is er in West-Europa een beschrijving gevonden die over knolselderij gaat.
Zonder de bladeren kun je een knolselderij bijna een maand bewaren.
In plaats van zout worden soms wel gedroogde knolselderijsnippers gebruikt.

SUPERGEZOND.
Calcium, vitamine C en vezels zitten in knolselderij.

IS FAMILIE VAN….
De selderij, knolvenkel, dille, koriander, anijs en de pastinaak.

HOE MAAK JE HET KLAAR? .
Van knolselderij gebruik je meestal niet de hele knol in één keer. Snij een schijf van ongeveer een centimeter dik van de knol om te gebruiken voor een recept.
Schil de schijf en spoel die daarna goed af. De gewassen schijf kun je in kleine blokjes snijden of raspen.
Knolselderij wordt meestal gekookt gegeten. Na 20 minuten koken is knolselderij gaar.

Ga naar boven