Schooltuinsoep

Nodig:

 

 

Keukenspullen:

halve prei
halve ui
halve winterwortel
1 aardappel
halve rode biet
halve paprika
klein stukje spaanse peper
1 stukje bloemkool

1 klein stukje pompoen
3 sperziebonen
2 snijbonen
2 takjes peterselie
1 takjes selderij
10 bladeren basilicum
1 takje van de maggiplant
1 stukje broccoli

1 tomaat
1 stukje knolselderij
2 paksoibladeren
2 snijbietbladeren
halve maïskolf
5 bieslookbladeren
2 groentebouillon blokjes
klein stuk (4 cm) courgette

grote soeppan
snijplank
keukenmesje
schaar
vergiet
houten lepel
pannenlap


Bereiding (30 - 40 minuten)
Doe een laagje water in de soeppan.
Spoel alle groenten en kruiden goed schoon.
Schil de aardappel, de ui, de rode biet en het stukje pompoen.
Schrap de winterwortel en spoel hem nog een keer af..
Snij alles in stukjes zo klein als het topje van je pink.
Doe alles in de vergiet en spoel alles nog een keer schoon.
Dan kan  alles in de soeppan.
Snij de prei open en spoel de opengevouwen prei onder de krran schoon.
Snij in kleine stukjes en was die nog een keer in de vergiet. Kieper hem leeg in de soeppan.
Snij de paprika, bloemkool, de courgette (met schil) en de broccoli in kleine stukjes en doe ze in de soeppan.
Haal de twee topjes van alle bonen en snij ze in kleine stukjes. Daarna afspoelen en in de pan.
Snij de bladeren van de snijbiet en de paksoi in kleine reepjes.
Knip of snij de bladeren van de peterselie, de selderij, de basilicum, de maggiplant en de bieslook in kleine stukjes en doe ze in de pan.
Zet de maïskolf rechtop op je snijplank en snij rondom de korrels eraf.
Snij de tomaat boven de pan in kleine stukjes.
Verbrokkel de bouillonblokjes boven de pan.
Maak je handen goed nat en snij het stukje spaanse peper open en haal de pitjes eruit.
Snij de peper dan stukjes van een millimeter. Schuif het van je plankje in de pan.
Vul de pan met water tot een paar centimeter (3) onder de rand.
Doe het vuur aan en zorg dat alles gaat koken.
Draai dan het vuur wat lager en laat alles dan nog 20 minuten koken.
Roer elke 4 minuten even.

 

Ga naar boven