Tjap-Tjoi

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

400 gramsperziebonen
1 courgette
1 ui
1 winterwortel
1 prei
50 gram taugé

bieslook
maïskorrels
slaolie
ketjap
zout
suiker

keukenmesje
snijplank
wadjang (wok) of
koekenpan
houten lepel

 

Bereiding (30-40 minuten)
Maak de sperziebonen, courgette (niet schillen), ui, winterwortel en prei schoon en snij het in niet al te grote stukken.
Doe wat slaolie in een koekenpan of wadjang(wok), en maak de olie heet.
Bak eerst de uien en de bieslook.
Daarna alle andere groenten behalve de taugé en de maïs.
Laat alles 10 minuten bakken, regelmatig roeren met de houten lepel.
Als laatste de taugé en maïs erbij, en het zout, ketjap en suiker naar smaak.
Roer alles op een matig vuur goed door elkaar, maar niet langer dan 5 minuten, dan blijven de groenten lekker knapperig.

Niet vegetarische tip: bak 400 gramgesneden kipfilet mee.

 

Ga naar boven