Raapstelen

(Brassica rapa, Kruisbloemenfamilie)


WIST JE DIT
Raapstelen zijn de kiemplantjes van Chinese kool
Raapstelen zijn een echt Nederlandse voorjaarsgroente. Hoe later in het jaar hoe moeilijker ze bij een groenteman te vinden zijn. We eten de bladeren en natuurlijk de steeltjes.

ZIEKTES
Raapstelen kun je beter niet langer dan twee dagen in de koelkast bewaren.

SUPERGEZOND
Er zitten koolhydraten, eiwitten, vitamine B en C, Calcium en ijzer in.

IS FAMILIE VAN…
Alle koolsoorten, rucola, tuinkers en radijs. Een bijnaam is: bladmoes

HOE MAAK JE ZE KLAAR?
Bij de groenteman koop je ze in een bosje. Knip eerst de worteltjes eraf voordat je ze los maakt.
Twee keer afspoelen onder de kraan of in een vergiet.
In een stamppot of een salade kun je ze rauw eten. Als je ze kookt is 11 minuten koken lang genoeg.

 

Ga naar boven