Rucolasalade

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

150 gramrucola
2 eieren
75 gram ricotta (Italiaanse kaas)
2 eetlepels citroensap

4 eetlepels olijfolie extra vergine
3 eetlepels basilicum (15 blaadjes)
2 theelepels suiker
zout
peper

koekenpan
snijplank
keukenmesje
schaal

vergiet
maatbeker
garde

Bereiding (15 minuten)
Bak twee eieren in de koekenpan.
Snijd de gebakken eieren in niet al te grote stukken en doe deze in de schaal.
Verkruimel de ricotta boven de schaal.
Was de rucola in kleine porties tegelijk in de vergiet.
Laat het water goed uitlekken en doe alles in de schaal.
Knip de basilicum in heel kleine stukjes boven de schaal.
Klop met de garde een dressing van citroensap, olijfolie en suiker in de maatbeker.
Doe er een snufje zout en peper bij.
Schenk de dressing uit de maatbeker over de schaal met rucola.
Roer het nog een keer goed door.
Niet-vegetarische tip:
Snijd 75 gramparmaham in kleine stukjes en roer het erdoor.
 

Ga naar boven