Slasoep

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

2 tenen knoflook
1 klein uitje
klontje boter
peper en zout
 

1 krop ijsbergsla
2 kruidenbouillontabletten
150 gram smeerbare kruidenkaas
(Garlan, Valfrais of Boursin)

keukenmesje
snijplank
knoflookpers

koekenpan
soeppan
houten lepel

Bereiding (20 minuten)
Snij de ui fijn (eerst schillen) en bak hem even met de boter in de koekenpan.
Schil de knoflooktenen en pers de knoflook boven de pan.
Snij de sla in reepjes.
Bak de sla 2 minuten mee met de ui.
Doe 2 literwater in de soeppan en breng het aan de kook.
Verkruimel met je vingers de bouillon erin.
Doe het pakje/kuipje kruidenkaas erbij.
Goed roeren.
Maak de koekenpan leeg in de soeppan en nog een keer roeren.
Even proeven.
Doe er nog wat zout en peper bij als het nodig is.

 

Ga naar boven