Gebakken spinazie

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 kilospinazie
(1 kilosnijbiet kan ook)
2 uien
2 knoflooktenen

olie of 20 grammargarine
3 eetlepels ketjap manis
suiker
peper

kookpan
knoflookpers
braadpan
keukenpapier
snijplank

vergiet
kopje
keukenmesje
houten lepel

Bereiding (25 minuten)
Was de spinazie handje voor handje in het vergiet. Goed laten uitlekken.
Kook de spinazie met een half kopje water en het zout in een pan met het deksel erop. Tot ze gaar is (na ongeveer 10 minuten).
Uien schillen en in kleine stukjes snijden.
Doe de olie of margarine in de koekenpan en laat het in 30 seconden heet worden.
Pers de knoflook fijn boven de koekenpan.
Doe de gesneden ui erbij.
Laat het 10 minuten bakken, elke 2 minuten even roeren.
Giet de gekookte spinazie af in de vergiet en doe het in de koekenpan erbij.
Ketjap manis, een thee lepel suiker en een beetje peper erbij.
Elke halve minuut even roeren en na 3 minuten is het klaar.

 

Ga naar boven