Gevulde uien*

* Niet vegetarisch

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

4 grote harde uien
zout.
200 gram gehakt

zakje gehaktkruiden of
zout, peper en paprikapoeder
1 eetlepel paneermeel
2 eetlepels boter

keukenmesje
snijplank
pan
pannenlappen

theelepel
kleine vuurvaste schaal
oven

Bereiding (1 uur)
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Maak de uien schoon (buitenste bladeren eraf).
Snij het bovenste kapje eraf.
Kook de uien in water met zout in ongeveer 30 minuten gaar en giet ze af.
Schep met een lepeltje het binnenste uit de uien , zodat er een wand overblijft van 1 tot 2 cm dikte.
Snij wat je uit de uitgeholde uien hebt gehaald goed fijn.
Was je handen voor je verder gaat.
Breng het gehakt op smaak met het zakje gehaktkruiden of met wat zout, peper en paprikapoeder.
Kneed met de hand gehakt, kruiden en de gesneden uien door elkaar.
Vul de uitgeholde uien met het mengsel van gehakt kruiden en ui.
Strooi er paneermeel over.
Laat de boter in een vuurvaste schaal lichtbruin worden.
Plaats de uien erin en giet met een lepeltje wat van de gesmolten boter er overheen.
Zet de schotel in een warme oven en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten gaar worden.

 

Ga naar boven