Peterseliesoep

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

150 grampeterselie
60 gram boter
2 grote uien
2 knoflook teentjes
2 middelgrote aardappels

50 gmaïzena
1,5 liter water
4 groentebouillonblokjes of 3 eetlepels poeder
300 ml room (slagroom of koksroom )
zout en peper

snijplank
keukenmesje
grote lepel
grote pan
beker

theelepel
knoflookpers
maatbeker
blender of staafmixer

Bereiding (30 - 40 minuten)

Houd 3 blaadjes verse fijn gesneden peterselie achter, om er als laatste over te strooien.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes zo groot als het topje van je pink.
Spoel de blokjes aardappel af met water.
Schil en snij de ui in kleine stukjes.
Schil de knoflook.
Spoel de peterselie schoon met water en snij of knip het in hele kleine stukjes.
Doe de boter in de pan en knijp de knoflook erboven uit met de knoflookpers
Doe de ui erbij en laat alles 3 minuten bakken
Doe het water erbij.
Verkruimel met je vingers de bouillonblokjes boven de pan.
Doe de aardappelblokjes in de pan.
Doe ook de fijn gesneden peterselie erbij.
Doe de maïzena in de beker en doe de beker halfvol met water.
Roer met de theelepel tot het een papje is geworden
Roer met de lepel in de pan en strooi tegelijk het papjel erdoor.
Zet het vuur hoog tot het kookt.
Zet dan het vuur lager en laat alles nog 20 minuten doorkoken op laag vuur.
Laat het 15 minuten afkoelen en doe de soep in de blender.
Maal in de blender alles fijn.
Je kunt ook met een staafmixer in de pan alles fijn malen. PAS OP voor spetters. Doe de mixer pas aan als die IN de soep zit.
Doe daarna de room erbij en laat de soep weer warm worden. NIET MEER LATEN KOKEN
Strooi er de achtergehouden peterselie over. Dit is de garnering.

 

Ga naar boven