Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
750 gram sperziebonen, |
peper |
keukenmesje |
pannenlappen |
Bereiding (30 minuten)
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in 3 of 4 stukken.
Doe de bonen in een pan met water en een beetje zout en laat ze in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
Schil intussen de ui en snijd heel fijn.
Klop in een soepkom een sausje van azijn, olie, peper en de fijngesneden ui.
Giet de gekookte bonen af in het vergiet (gebruik de pannenlappen) en laat ze in een slakom afkoelen.
Schep het sausje erdoor.
Snijd de fetakaas in stukjes en meng het samen met de basilicum door de bonen.
Laat de salade minstens twee uur afgedekt in de koelkast staan.
Haal de salade ongeveer 20 minuten voor het gebruik uit de koelkast.
Serveertip: lekker met gebakken krielaardappeltjes.