Sperzieboonsalade

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

750 gram sperziebonen,
zout
2 uien
4 eetlepels rode wijnazijn
4 eetlepels olie

peper
150 gram fetakaas
4 eetlepels fijngesneden verse basilicum
zout

keukenmesje
snijplank
pan
garde
soepkom

pannenlappen
vergiet
slakom
lepel
 

Bereiding (30 minuten)
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in 3 of 4 stukken.
Doe de bonen in een pan met water en een beetje zout en laat ze in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
Schil intussen de ui en snijd heel fijn.
Klop in een soepkom een sausje van azijn, olie, peper en de fijngesneden ui.
Giet de gekookte bonen af in het vergiet (gebruik de pannenlappen) en laat ze in een slakom afkoelen.
Schep het sausje erdoor.
Snijd de fetakaas in stukjes en meng het samen met de basilicum door de bonen.
Laat de salade minstens twee uur afgedekt in de koelkast staan.
Haal de salade ongeveer 20 minuten voor het gebruik uit de koelkast.
Serveertip: lekker met gebakken krielaardappeltjes.
 

Ga naar boven