Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Courgette met kaas en vis

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

500 gramvisfilet (kabeljauw of koolvis)
4 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
theelepel mosterd
2 middelgrote courgettes

100 milliliter zure room
200 gram belegen geraspte kaas
4 eetlepels fijngeknipte bieslook
zout en peper

keukenpapier
kom
klopper of vork
snijplank

keukenmesje
kaasschaaf
ovenschaal
lepel

Bereiding(40 - 50 minuten )
Verwarm de over voor op 200 °C.
Spoel de vis af onder de koude stromende kraan, en dep hem droog met keukenpapier.
Klop citroensap met olie, zout, peper en mosterd tot een dressing (dat is een soort papje).
De courgettes hoef je niet te schillen.
Snij driekwart van de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken.
Snij de rest van de courgette in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.
Leg de courgette plakken naast elkaar in een platte ovenschaal.
Schep met de lepel de helft van de dressing op de courgette en verdeel het.
Leg de vis er op en verdeel hierop de rest van de dressing.
Roer in een kom de zure room, courgette blokjes, 50 gramgeraspte kaas en wat zout en peper door elkaar.
Giet het mengsel over de vis.
Strooi de resterende kaas en de bieslook erover en laat het gerecht in circa 12-15 minuten gaar en goudbruin worden in de oven.

 

Ga naar boven