Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
1 prei |
100 gramrozijnen |
grote koekenpan of wok |
keukenmesje |
Bereiding (30 – 40 minuten)
Tel hoeveel kopjes vol 250 gramcouscous is.
Doe dit in de schaal.
Vermenigvuldig het aantal kopjes couscous met 1,5.
Neem zoveel kopjes water en doe die in een waterkoker of in een steelpan.
Breng het water aan de kook en giet dit over de couscous in de schaal.
Roer het even door en laat het dan staan.
Snij de prei en de wortels. Spoel ze goed schoon in een vergiet.
Schil de knoflook, snij die in kleine stukjes.
Spoel de tomaat af en snij die in kleine stukjes.
Zet de koekenpan of de wok op het vuur. Doe de boter of olie erbij.
Bak alle groenten 5 minuten. Doe de rozijnen bij de groenten in de pan.
Bak alles nog eens 15 minuten goed door. Elke 3minuten even roeren met de houten lepel in de pan.
Leg alle groenten in de schaal op de couscous. Versier de schaal met blaadjes van de peterselie.
Tip met vlees: 400 gramkipfilet in stukjes van een centimeter snijden en mee bakken.