Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
1 knolselderij van ongeveer 600 gram |
500 gramrijpe tomaten |
keukenmesje |
2 koekenpannen |
Bereiding (40 minuten)
Verwijder het groen(dit kan gebruikt worden bij andere gerechten), en schil de knol.
Snijd deze in plakken van een 1/2 cm dik. Kook de knolselderij ca. 3 minuten in ruim water met een mespunt zout. Laat de knolselderij uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Strooi in een diep soepbord 50 grambloem.
Klop in een ander soepbord 2 eiwitten los.
Strooi in een derde bord 50 grampaneermeel.
Haal de plakken knolselderij eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
Bak de plakken in een koekenpan, op matig vuur, in boter goudbruin.
Serveer de knolselderij met een warme tomatensaus.
Stoof voor deze saus de tomaten samen met de fijn gehakte ui en de blaadjes basilicum en eetlepel olijfolie in 20 minuten gaar.
Wrijf dit door een zeef met de lepel en kook het op een laag vuur in tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.