Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Raapstelenstamppot

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

750 gramraapstelen
1,5 kilo gekookte aardappelen
1 dl melk
peper
klontje boter

2 eetlepels olijfolie
150 gram kaas in blokjes
of 150 gramgeitenkaas
zout
nootmuskaat

schaar
vergiet
aardappelstamper
houten lepel

 

Bereiding (20 - 40 minuten)
Meestal zitten raapstelen in een bosje. Vastgebonden met een elastiekje of touwtje. Laat het elastiekje zitten. Knip met de schaar de worteltjes van de raapstelen. Spoel het bosje goed schoon met water. Knip de bladeren en de steeltjes in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Knip meteen boven de vergiet.
In kleine stukjes snijden op een snijplank kan ook. Was de bladeren en de steeltjes nog een keer in de vergiet. Laat ze in de vergiet uitlekken. Kook de aardappelen (zie recept Gekookte aardappelen) en stamp de aardappelen in de pan fijn tot puree. Doe de melk in een kom, zet dit in de magnetron en verwarm dit 30 seconden (100%). Laat de melk niet koken.
Giet de melk over de puree, klontje boter erbij. Strooi er een beetje zout, peper en nootmuskaat over. Stamp alles goed door elkaar met de stamper. Roer de raapstelen, de kaasblokjes en de olijfolie door de puree.

 

Ga naar boven