Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
2 bosjes raapstelen |
150 gramsmoorrijst (risotto) |
schaar |
braadpan |
Bereiding (20-30 minuten)
Worteltjes van raapstelen afknippen en dan pas het elastiekje eraf.
Raapstelen wassen, laten uitlekken in de vergiet en grof snijden.
Ui en knoflook pellen en in kleine stukjes snijden.
Rucola grof snijden (stukjes van een paar centimeter).
In de braadpan boter heet maken.
Ui in 5 minuten bakken.
Knoflook en rijst de laatste 2 minuten meebakken.
Raapstelen erbij doen en steeds omschepen met de houten lepel.
Bouillontablet en het water toevoegen en aan de kook brengen.
Rijst zonder deksel in 5 minuten gaar koken (kijk op het pak), af en toe doorroeren.
Rucola erdoor roeren en een minuut laten meewarmen. Doe er een snufje peper over.
En strooi de parmezaanse kaas erover.