Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Schorseneren

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

750g schorseneren
azijn
3 eetlepels melk
 

zout
peper
3 eetlepels melk

afwasbak
borsteltje
dunschiller
vergiet
pan

 

Bereiding (50 minuten)
Leg de schorseneren vijf minuten in afwasbak met water om de aarde los te weken, en boen ze met het borsteltje daarna onder de kraan schoon.
Doe schoon water in de bak en doe er een scheut azijn of citroensap bij.
De schorseneren schil je met de dunschiller.
Snij de schorseneren in kleine stukjes.
Leg de zo behandelde schorseneren meteen in het azijnwater om verkleuren te voorkomen. Klaar met schillen spoel ze dan even met koud water af in de vergiet.
Kook de schorseneren in een pan met 1 literwater, 1 theelepel zout en 3 eetlepels melk in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat dan de schorseneren uitlekken op een vergiet.

 

Ga naar boven