Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Snijbiet krokodil

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

500 gramsnijbiet (of verse spinazie)
1 kg aardappelen

4 eieren
scheutje melk
zout en peper

snijplank
keukenmesje
pan 4 liter

kleine pan voor de eieren
pureestampern

Bereiding (30 - 40 minuten)
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vier stukken. Kook de aardappelen met een mespunt zout in 20 minuten gaar. Was de snijbiet en snijd het in kleine stukjes. Doe de snijbiet in een pan met een klein laagje water en laat het 10 minuten zachtjes koken. Giet de snijbiet af in het vergiet. Kook de eieren in 10 minuten hard.
Stamp de gekookte aardappelen fijn met de stamper
Meng de aardappelen en de snijbiet door elkaar met wat zout, peper en een scheutje melk. Schep de snijbiet stamppot op 4 borden. Maak met een lepel de vorm van een krokodilletje. Pel de eieren en snij elk ei in tweeën en maak hier de ogen van.

 

Ga naar boven