Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Spanakoptika

Nodig:

 

 

 

1 pondbladerdeeg
1 kilo snijbiet of andijvie of spinazie
2-3 fijngesneden bosuitjes

2 eetlepels fijngeknipte dille
snufje nootmuskaat
350 gram feta

3 eieren
eierdooier of room om bladerdeeg te laten bruinen

 


Bereiding (30 - 40 minuten)
Bak de uitjes in olie en voeg de grof gesneden snijbiet (of spinazie of andijvie) en peper en zout toe.
Laat 10 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat de spinazie goed uitlekken.
Voeg vervolgens de verkruimelde feta, de dille, de eieren en de nootmuskaat toe.
Neem een plakje ontdooid bladerdeeg, smeer de randen in met water en doe een
flinke eetlepel van het spinaziemengsel op het deeg.
Vouw het nu dicht tot een driehoek en duw de randen goed aan zodat de vulling er niet uit kan.
Deeg insmeren met eigeel of room en bakken in de oven.
(Kijk op de verpakking van het deeg voor de baktijd en de temperatuur.)

 

Ga naar boven