Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Spinazie met rijst (Palak paneer, India)

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 kiloverse spinazie
200 geitenkaas
200 gram notenrijst
mespuntje sambal oelek
zout en peper

 

grote pan
kleine pan
koekenpan
grote snijplank

2 keukenmesjes
houten lepel
vergiet


Bereiding (30 - 40 minuten)
Kook de rijst zoals op het pak staat aan gegeven in de kleine pan.
Was de spinazie in een vergiet. Niet alles tegelijk in de vergiet doen, maar handje voor handje.
Kook de spinazie in de grote pan met een kopje water.
Na 5 minuten koken de spinazie door roeren, na 10 minuten nog een keer.
Na 15 minuten koken is de spinazie gaar. Doe de gekookte spinazie in de vergiet. Leg daarna alle spinazie op de snijplank en snij met de twee mesjes (1 inelke hand) gekruist de spinazie fijner.
Na het snijden gaat de spinazie in de koekenpan. Zet die op laag vuur.
Snij de geitenkaas in blokjes van een centimeter of kleiner.
Roer het mespuntje sambal en de geitenkaasblokjes door de spinazie met een houten lepel.
Laat het 5 minuten pruttelen en roer een paar keer.
Serveer de rijst en de spinazie apart. Iedereen kan op zijn bord nog wat extra sambal doorroeren

Niet vegetarische tip: bak eerst kleine stukjes kipfilet in de koekenpan voordat de spinazie in de koekenpan gaat.

 

Ga naar boven