Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Tjap-Tjoi

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

400 gramsperziebonen
1 courgette
1 ui
1 winterwortel
1 prei
50 gram taugé

bieslook
maïskorrels
slaolie
ketjap
zout
suiker

keukenmesje
snijplank
wadjang (wok) of
koekenpan
houten lepel

 

Bereiding (30-40 minuten)
Maak de sperziebonen, courgette (niet schillen), ui, winterwortel en prei schoon en snij het in niet al te grote stukken.
Doe wat slaolie in een koekenpan of wadjang(wok), en maak de olie heet.
Bak eerst de uien en de bieslook.
Daarna alle andere groenten behalve de taugé en de maïs.
Laat alles 10 minuten bakken, regelmatig roeren met de houten lepel.
Als laatste de taugé en maïs erbij, en het zout, ketjap en suiker naar smaak.
Roer alles op een matig vuur goed door elkaar, maar niet langer dan 5 minuten, dan blijven de groenten lekker knapperig.

Niet vegetarische tip: bak 400 gramgesneden kipfilet mee.

 

Ga naar boven