Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Basilicum

(Ocimum basilicum, Lipbloemenfamilie )

WIST JE DIT
Basilicum komt oorspronkelijk uit India. Het is daar zelfs een heilig kruid. In Nederland groeit dit sterk ruikende plantje vooral goed als het veel zon en warmte krijgt. In de zomer komen er witte bloemen in. Die kan je beter afknippen, dan krijgt de plant meer bladeren. Er zijn heel veel soorten basilicum. Er is zelfs basilicum die naar kaneel ruikt!

SUPERGEZOND

Basilicum wordt al eeuwen gebruikt als medicinaal kruid. Het zou goed zijn tegen allerlei kwalen, zoals maag- en darmklachten.

HOE MAAK JE ZE KLAAR?

Van basilicum gebruik je de blaadjes. Het wordt veel gebruikt in Italiaanse gerechten zoals pesto en pasta-sauzen. Ook heel bekend is de combinatie met mozzarella en tomaat. Je krijgt dan de kleuren van de Italiaanse vlag: groen, wit en rood!

 

Ga naar boven