Pasta met mozzarella, knoflook, tomaten en basilicum

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

400 grampasta(macaroni)
2 bolletjes mozzarella
400 gram tomaten
3 tenen knoflook

verse basilicum (15-20 blaadjes) olijfolie
peper
zout

keukenmesje
snijplank
slakom
pan

pannenlappen
vergiet
lepel

Bereiding (25 minuten)
Tomaten afspoelen en het water uit de zakjes mozzarella weg laten lopen.
Snij de tomaten en de mozzarella in blokjes en doe deze in een kom
Schil de knoflook en snij de tenen in kleine schijfjes boven de kom.
Scheur of snij de basilicumblaadjes in klein stukjes en doe het in de kom
Bestrooi het geheel met zout en peper en giet er een flinke hoeveelheid olijfolie overheen
Schep het geheel goed door elkaar en zet de kom in de koelkast.
Laat de kom een paar uur in de koelkast staan. Dit hoeft niet persé, maar maakt het geheel wel lekkerder.

Kook de pasta zoals op het pak staat en giet het af met het vergiet.
Doe pasta weer terug in de pan of in een schaal.
Doe de inhoud van de kom bij de pan of schaal met pasta en roer het geheel door elkaar.

 

Ga naar boven