Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Peterselie

(Petroselinum crispum, Schermbloemfamilie)

WIST JE DIT

Van oorsprong komt peterselie uit Zuid-Europa.

In het Midden-Oosten wordt peterselie als groente gebruikt.


SUPERGEZOND
Als je adem naar knoflook ruikt (stinkt) dan helpt het om op een paar blaadjes peterselie te kauwen.
In peterselie zit veel ijzer, vitaminen en kalk.

IS FAMILIE VAN…
Twee soorten zijn het meest bekend: snijpeterselie en krulpeterselie.

Snijpeterselie heeft platte bladeren. Krulpeterselie heeft bladeren met een gekruld randje. Peterselie is familie van andere kruiden zoals koriander en selderij.


HOE MAAK JE ZE KLAAR?

Peterselie kun je rauw eten. Het moeilijkst is om de bladeren zo klein mogelijk te snijden of te knippen.

In veel gerechten zit een klein beetje peterselie.

Ga naar boven