Aardappelsoep

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

300 gram aardappelen
1 dunne prei
1 klontje boter
2 liter water
2 bouillon blokjes

1 kopje melk of koffiemelk
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte selderij
zout

koekenpan
2 gewone pannen (4 liter)
snijplank
keukenmesje

vergiet
aardappelstamper
pannenlappen


Bereiding (30 - 40 minuten )
Snij de prei in dunne ringetjes en was deze in een vergiet.
Bak de prei 5 minuten in de boter in de koekenpan.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe het water in een pan en verkruimel de bouillonblokjes.
Daarna de aardappelen en de gebakken prei erbij en laat dit in 20 minuten gaar worden.
Giet alles af boven een tweede pan en bewaar het kookvocht in de tweede pan.
Stamp met een stamper aardappelen en prei fijn, en voeg al roerend het kookvocht geleidelijk weer toe.
Giet de melk of koffiemelk erbij en breng alles weer aan de kook.
Laat de soep 2 minuten koken en dik worden.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Roer er kort voor het serveren de peterselie en selderij door.

 

Ga naar boven