Peterselie-citroenmarinade

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

5 teentjes knoflook
2 ansjovisfilets (uit een blikje)
20 bladeren (takjes) peterselie

mespunt zout en peper
125 mililiter olijfolie
3 eetlepels citroensap

snijplank
keukenmesje
blikopener
keukenpapier
keukenmachine

vergiet

Bereiding (15 - 30 minuten)

Schil de knoflook en snij die in hele kleine stukjes.
Maak het blikje ansjovis open en spoel de vis af met water.
Dep de vis droog met keukenpapier.
Spoel de peterselie schoon en snij of knip die zo klein mogelijk.
Doe alles in de keukenmachine en maal het fijn.
Doe de olie, citroensap, peper en zout erbij en maal het nog een paar seconden goed doorelkaar.

Marinade is een saus om vlees, vis of groenten zachter te maken en een andere smaak te geven voordat het gebakken wordt

 

Ga naar boven